Me Torovicen politika ka deshtuar

Me Torovicen politika ka deshtuar

Njoftime
Politika nuk ka si te bashkohet me protestuesit e Torvices per mungesen e infrastruktures. Politika duhet te pranoi se ka deshtuar me Torovicen ne keto vite tranzicioni. Politika s'ka moral e arsye te protesoi, por duhet te kerkoi ndjese e te gjeje zgjidhje per ata banore qe jane lene ne harrese.
Read More
PBDKSH- Ardian Gjoka zgjidhet Kryetar për Greqinë

PBDKSH- Ardian Gjoka zgjidhet Kryetar për Greqinë

Njoftime
Sot, pata kënaqësinë të prisja në zyrë z. Ardian Gjoka, që prej vite jeton në Athinë të Greqisë. Ardian Gjoka është një ndër eksponentët më të rëndësishëm të Komunitetit Shqiptar në Greqi. Ardian Gjoka aktualisht është Sekretar i Përgjithshëm sindikatës të punës Shqipëri-Greqi. Ardiani pranoi të bëhet pjesë e PBDKSH dhe të mbështes Kreytarin Ndocaj, për faktin se shumica e betejave të z. Ndocaj kanë qenë për emigracionin dhe votën e emigrantëve.  
Read More
Propozime të sinqerta për Frontin Opozitar!

Propozime të sinqerta për Frontin Opozitar!

Njoftime
Alban Daci N/Kryetar PBDKSH www.pbdksh.al   Së pari, duhet të qartësojmë faktin, se PBDKSH është pjesë e Frontit Opozitar, në krah të partisë më të madhe opozitare PD-së. Rreshtimi ynë politik nuk është për show, por është për beteja të rëndësishme të vendit. PBDKSH  është e bindur dhe e vendosur për realizimin e zgjedhjeve të lira e demokratike si dhe për realizimin e plotë të dekriminalizimit në zgjedhjet. Personat e inkriminuar janë një e dhënë reale për të rrezikuar procesin zgjedhur e për të nxitur destabilitetin. Disa zonë në Shqipëri, jashtë vëmendjes së politikës së Tiranës rrezikojnë të jenë të kontrolluara e të komanduara nga persona me precedent të rrezikshëm penal që kërkojnë përmes disa subjekteve politike të kontrollojnë territorin, të kenë pushtetin e të kenë kandidatura persona që janë…
Read More
Çështja e bashkimit të demokristianëve dhe cila është e vërteta

Çështja e bashkimit të demokristianëve dhe cila është e vërteta

Njoftime
Alban Daci, N/Kryetar PBDKSH www.pbdksh.al Sot, pash një lajm në një portal se partitë demokristiane janë bashkuar në një parti të vetme  në çadër? Me termin demokristian është abuzuar shumë në këto vite tranzicioni. A është aplikuar me të vërtetë filozofia demokristiane në këto vite tranzicioni? Filozofia demokristiane është padyshim në një ndër filozofit më të rëndësishme e të suksesshme politike evropiane nga fillimi i shek. XIX deri në ditët e sotme. Kjo filozofi është lindur nga realitet të shëndosha sociale dhe është zhvilluar nga lider të kalibrit botëror si Adenaur, Sturzo, De Gasperu, Scuman etj. P o ashtu filozofia demokristiane është një model i ndërtimit të shtetit dhe një alternativë serioze qeverise. Suksesi i filozofisë demokristiane është se ajo nuk shkëputet dhe largohet nga realiteti social, nga jeta sociale…
Read More
Replikë e detyruar me lapsi.al

Replikë e detyruar me lapsi.al

Njoftime
Replikë e detyruar me lapsi.al   Nga Alban Daci, N/Kryetar i PBDKSH   Sot, PBDKSH përmes një reagimi e qëndrimi publik, bëri thirrje për një front opozitar pro dekriminalizimit të listave, të fushatës zgjedhore dhe pro zgjedhjeve të lira. Të gjitha mediat e transmetuan të saktë këtë qëndrim duke e pasqyruar në mënyrë të drejtë. I vetmi përjashtimi ishte portali lapsi.al përmes një shkrimi me titull: Rama nis degjenerimin e procesit zgjedhor, cakton “Kaubojsin” si opozitë. Ky shkrim nuk ka autor dhe për pasojë është qëndrim i redaksisë. Prandaj, replikën nuk e bëj kundër Bushatit, por me lapsi.al dhe të çdo gazetari që punon për të. Nuk kisha për të replikuar nëse ky shkrim që në titull nuk do të ishte i neveritshëm dhe më një gjuhë aspak profesionale e…
Read More
PBDKSH: Front Opozitar pa interesa individuale për Demokracinë

PBDKSH: Front Opozitar pa interesa individuale për Demokracinë

Njoftime
Opozitar, me bazë të gjerë, pa dallime ideoligjike dhe pa interesa të ngushta e personale pushteti është e vetmja mënyrë për të dalë nga kriza dhe për të garantuar zgjedhjet e lira. PBDKSH është e vendosur për të dhënë kontributin e saj. PBDKSH ka prioritet dekriminalizimin e listave, ndalimin e personave tw inkriminuar që të mos përfshihen në fushatë elektorale. PBDKSH është vendosur të qendroi e palëkundur për betejat e Demokracisë. Alban Daci,n/Kryetar  
Read More
OSHEE është një shqetësim për banorët e fshatrave Zejmen, Tresh, Spiten, Gajush, Manati, Grykë-Manati.

OSHEE është një shqetësim për banorët e fshatrave Zejmen, Tresh, Spiten, Gajush, Manati, Grykë-Manati.

Njoftime
Këto zona kanë më shumë pa drita se me drita dhe ditët e fundit pa asnjë shpjegim ka munguar energjia me orë të tëra pa asnjë motiv. Madje, mbrëmë gjithë natën nuk ka pasur fare drita. Kanë ardhur në mëngjes e janë fikur përsëri për disa orë. Sikur mos të mjaftonte ky problem. Familja e Mark Kolecit në Gajush ka një problem, shtylla ndodhet mbi tokën e tij dhe tela janë shumë poshtë e kjo e pengon ta mbjellë tokën. Pra, kjo familje ka disa vite që nuk punon tokën e tij për shkak të një shtylle. Ka bërë kërkesë për ta s’postuar vetëm disa metra shtyllën dhe kjo kërkesë nuk është marrë asnjëherë në konsideratë nga zyra e OSHEE-së në Lezhë. Sot, isha vetë në terren dhe pashë që…
Read More
Zgjedhje të lira e luftë kundër drogës

Zgjedhje të lira e luftë kundër drogës

Njoftime
Lajmet e vazhdueshme për trafikun e drogës janë një imazh i rëndë për Shqipërinë europiane dhe për Shtetin e së Drejtës. Tashmë pas gjithë këtyre kronikave të zeza në lidhje me trafikun e lëndëve narkotike, mendoj se kjo çështje tashmë nuk është propagandë, politikë apo justifikim për kërkim pushteti. Droga tashmë është një fenomen shumë i prekshëm në Shqipëri dhe shifrat tregojnë se ajo po cenon rëndë imazhin e Shqipëri, Shtetin e së Drejtës dhe po godet në themele demokracinë. Politika e sidomos institucionet nuk duhet të bëjnë politik, por duhet të merren seriozisht me luftën dhe parandalimin e prodhimit e trafikimin e lëndëve narkotike. Ngjarja e Portit të Durrës ku janë arrestuar efektivë të Policisë së Shtetit dhe doganierë dëshmojnë qartë se fenomeni i prodhimit e trafikimit të lëndëve…
Read More