Fjala e Ndocajt, kryetarit te PBDKSH e mbajtur sot ne foltoren e Parlamentit

Fjala e Ndocajt, kryetarit te PBDKSH e mbajtur sot ne foltoren e Parlamentit

Njoftime
Të dashur miq, Kolege, I nderuar kryetar, Te nderuar qytetare, Kam pranuar të zgjidhem e të drejtoj PBDSH (Partinë Bashkimi Demokristian Shqiptar) dhe të këtë zgjidhje dua ta ndaj me të gjithë ju. Një parti politike nuk krijohet për të qenë pronë e një personi të vetëm apo i disa personave. Një parti nuk krijohet për të arritur e pasur në dispozicion pushtetin për interesa personale. NJë parti nuk është një mekanizëm për të pasur privilegje në emër të tjerëve. Një parti politike, ose partitë politikë duhet të jene prodhim i sociales dhe në shërbim të sociales. Partitë politikë nuk duhet të kenë qëllim pushtetin për interesa personale, por si mekanizëm përfaqësimi për të përfaqësuar më mirë dhe denjësisht qytetarët. Si qytetar si, deputet dhe po ashtu si njeri i…
Read More
Kryetari Ndocaj takohet me Presidentin Nishani

Kryetari Ndocaj takohet me Presidentin Nishani

Njoftime
Kryetari i PBDKSH, Eduart Ndocaj ishte i ftuar sot nga Presidenti i Republikës në ceremoninë e dekorimit me urdhrin "Gjergj Kastrioti" të familjes fisnike mirditore Gjomarkaj. Në këtë ceremoni u dekorua nga Presidenti edhe Preng Bib Doda me dekoratën e Flamurit. Ndërsa Preng Mark Prenga dhe Pal Melyshi u dekoruan ne dekoratën e Shqiponjës. Kryetari Ndocaj e falënderoi Presidentin për vlerësimet e merituara të këtyre personave që kanë dhënë gjithçka për vendin.
Read More
Platforma e PBDKSH për zhvillimin territorial

Platforma e PBDKSH për zhvillimin territorial

Njoftime
Shqipëria është një vend i mrekullueshëm që Zoti i ka dhënë malin, fushën, detin, lumenjtë dhe pasuritë nëntokësore. Megjithatë Shqipëria vazhdon të jetë një vend i varfër, me një ekonomi të paqëndrueshme dhe me një prodhim vendas të papërfillshëm duke bwrw krahasime me mundësitë reale që ka. Ne mendojmë, se politika nuk duhet të merret vetëm me nivelin kombëtar tw pwrfaqwsimit politik, sepse këtë duhet ta bëj Qeverisja. Po ashtu siç kemi thënë, jo të gjitha partitë duhet të jenë me përfaqësim kombëtar e të merren vetëm me çështje kombëtare. Shqipëria, sot ka probleme serioze me përfaqësimin lokalin, me vlerësimin e lokales dhe vendosjen e saj në shërbimin e zhvillimit kombëtar. Shqipëria ka deficite të mëdha përfaqësimi dhe në optikën reale duket sikur përfaqësohet denjësisht politikisht vetëm kërthiza e Shqipërisë,…
Read More
Propozimet e PBDKSH për luftën dhe parandalimin e korrupsionit

Propozimet e PBDKSH për luftën dhe parandalimin e korrupsionit

Njoftime
Korrupsioni tashmë është një kancer i vërtetë që nuk kursen asnjë vend. Çfarë do të thotë në terminologji korrupsion? Kjo fjalë ka origjinë latine (corrompere) që do të thotë: Njollosje të integritetit moral. Janë zakonisht të korruptuara ato praktika që janë në kundërshtim me moralin. Ndërsa në administratën publike korrupsioni ka kuptimin thyerje të etikës profesionalë të zyrtarëve publik. Vlerat etike ndryshojnë nga një vend në një vend tjetër, nga një shoqëri në një shoqëri tjetër e për këtë arsye korrupsioni ka vlera të ndryshme për kombe e shoqëri të ndryshme. Korrupsioni është një fenomen shumë i përhapur, por kjo nuk justifikon ekzistencën e tij dhe mungesën e vullnetit për ta luftuar. Megjithatë, sipas studimeve të bëra, forca vepruese e korrupsionit është më e fortë në ato vende ku sistemi…
Read More
Qëndrimet Parlamentare të Partisë Bashkimi Demokristian Shqiptar 

Qëndrimet Parlamentare të Partisë Bashkimi Demokristian Shqiptar 

Njoftime
(PBDKSH) www.pbdksh.al PBDKSH është parti parlamentare, sepse kryetari i saj Eduart Ndocaj është deputet i Republikës së Shqipërisë PBDKSH është kundër konflikteve artificiale politike dhe pro frymës së bashkëpunimit për interesat kombëtare PBDKSH nuk mendon se problemet e demokracisë zgjidhen duke qëndruar Opozita në çadër PBDKSH nuk mendon se kriza politike mund të kalohet me teorinë e Pozitës se nuk ka asnjë krizë politike. PBDKSH kërkon bashkëpunimin e të gjitha partive parlamentare për të krijuan kushtet e standardet e kërkuara nga BE dhe SHBA për Zgjedhje të Lira e Demokratike PBDKSH përfaqëson filozofinë e saj politike parlamentare përmes Kryetarit të saj Eduart Ndocaj PBDKSH do të këtë qëndrimet e saj parlamentare nga kjo e enjte e në vazhdim PBDKSH ka interesat e saj politike në këto zgjedhje përmes kandidatëve te…
Read More