Europa një “Klub i krishterë “! Ky është problemi?

Europa një “Klub i krishterë “! Ky është problemi?

Njoftime
Nga - Alban Daci 60 vjetori i Traktateve të Romes u festua me madhështinë e saj. Roma është qendra e botës antike e simboli i botës moderne. Aty, është qyteti i Vatikanit. Aty është Papa. Disa njerëz që bëjnë këshilltarët e politikanëve shqiptarë me rastin e 60 vjetorit të "Traktateve të Romës", kanë publikuar një foto ku janë të gjithë liderët e Europës e në qendër është Papa Francesco. Ideja e këshilltarit në fjale ishte, se Europa është një "Klub i Krishterë" dhe kjo qenka arsyeja që nuk qenkemi ne pjesë e Europës. Duhet të jemi të vetëdijshëm se kultura dhe civilizimi i Kontinentit Europian është ai i Krishterë. Themeluesit e Europës së Bashkuar ishin Demokristian. Ata mund të kishin të drejtën dhe mundësitë ta quanin Europën si të donin.…
Read More
Kjo nuk është vetëm beteja ime

Kjo nuk është vetëm beteja ime

Njoftime
Nga Eduart Ndocaj Të dashur miq e shqiptarë, Kam pranuar të zgjidhem e të drejtoj PBDSH (Partinë Bashkimi Demokristian Shqiptar) dhe të këtë zgjidhje dua ta ndaj me të gjithë ju. Një parti politike nuk krijohet për të qenë pronë e një personi të vetëm apo i disa personave. Një parti nuk krijohet për të arritur e pasur në dispozicion pushtetin për interesa personale. NJë parti nuk është një mekanizëm për të pasur privilegje në emër të tjerëve. Një parti politike, ose partitë politikë duhet të jene prodhim i sociales dhe në shërbim të sociales. Partitë politikë nuk duhet të kenë qëllim pushtetin për interesa personale, por si mekanizëm përfaqësimi për të përfaqësuar më mirë dhe denjësisht qytetarët. Si qytetar si, deputet dhe po ashtu si njeri i lirë që…
Read More
Deputeti Ndocaj perkrah protesten e banoreve per mos ndertimin e rruges.

Deputeti Ndocaj perkrah protesten e banoreve per mos ndertimin e rruges.

Njoftime
Sot, banoret e fshatit Manati kane protestuar per gjendjen e mjerueshme te rruges qe lidh kete zone me superstraden Shkoder-Tirane. Sipas banoreve situata e rruges eshte e papranueshme dhe thuajse e pakualeshme ne te gjitha stinet. Ata denoncuan politiken, e cila sa here ka pasur zgjedhje ua ka premtuar rregullimin e ndertimin e rruges, por keto premtime kane mbetur ne leter. Deputeti Ndocaj ishte ne perkrahje te banoreve duke thene se problemin e rruges e ka ngritur me kohe tek Kryeministri dhe tek Ministri Ahmetaj, por sic shihet rezultati, ata nuk jane lodhur as t'i lexojne kerkesat e mia dhe jo me te impenjohen per t'u dhene nje zgjidhje. Sipas Ndocaj kjo rruge eshte nje arterie kryesore komunikimi, sepse lidhe disa fshatra me superstraden. Banoret u zotuan se do u…
Read More
PBDKSH- Në pak se 24 orë janë bërë 892 anëtarësime

PBDKSH- Në pak se 24 orë janë bërë 892 anëtarësime

Njoftime
Partia Bashkimi Demokristian Shqiptar (PBDKSH) tashmë ka edhe faqen zyrtare ëëë.pbdksh.al, e cila është lëshuar online dhe bashkë me të është edhe mundësia e anëtarësimit online. Faqja është lëshuar online bashkë me modulin e anëtarësimit në më pak se 24 ore dhe interesi ka qenë i jashtëzakonshëm duke u anëtarësuar 892 qytetarë. Qytetarët që janë anëtarësuar janë kryesisht nga shqiptarët që jetojnë jashtë dhe nga Lezha, Shkodra, Kukësi, Dibra, Tirana, por shumë ka edhe nga Saranda. Duhet të theksojmë se PBDKSH është e themeluar në vitin 1995 dhe sipas Statutit aktualisht është zgjedhur kryetar deputeti Eduart Ndocaj. Slogani i PBDKSH është “Drejtësi Sociale” dhe ajo tashmë është regjistrua në KQZ për të marr pjesë në zgjedhjet parlamentare të 18 Qershorit. Selia Qendrore e PBDKSH është në Lezhë. PBDKSH po organizon…
Read More
DREJTËSI SOCIALE

DREJTËSI SOCIALE

Njoftime
Për të gjithë ata që nuk arrijnë fundin e muajit Për të gjithë ata që padrejtësisht janë përjashtuar nga çdo vendimmarrje Për të gjithë prindërit që nuk kanë mundësi të paguajnë shkollimin e fëmijëve Për të gjithë ata të rinj që janë të papunë Për të gjithë ata që vuajnë nga pa meritokracia në punë, profesion dhe jetë Për të gjithë emigrantët që nuk mund të votojnë Për të gjithë ato familje që nuk kanë mundësi të paguajnë energjinë elektrike Për të gjithë ato familje që nuk kanë uji të pijshëm Për të gjithë ata që nuk gjejnë drejtësi, sepse nuk kanë mundësi ta “paguajnë” Për të gjithë ato familje që nuk kanë rrugë Për të gjithë pensionistët që paguajnë dot ilaçet Për të gjithë ata që nuk kanë mundësi…
Read More
Partia Bashkimi Demokristian Shqiptar (PBDKSH)

Partia Bashkimi Demokristian Shqiptar (PBDKSH)

Njoftime
Partia Bashkimi Demokristian Shqiptar është themeluar në vitin 1995! Kryetar i Partisë është Eduart Ndocaj Selia Qendrore e Partisë është në Rr.Shtraus në Lezhë Eduart Ndocaj heq dorë nga posti i zv. Kryetarit të PDK. Eduart Ndocaj do të merret vetëm me drejtimin dhe organizimin e PBDKSH. PBDKSH do të marr pjesë në zgjedhje PBDKSH është e hapur për marrëveshje politike dhe për koalicione që respektojnë filozofinë e vërtetë demokristiane të partisë Slogani i PBDKSH për zgjedhjet është ≠DREJËSISOCIALE PBDKSH nuk bazohet në kultin e unit dhe është e hapur për të gjithë Nga fundi i muajit do te behet edhe ceremonia zyrtare e prezantimit ne mjediset e Selise Qendore.
Read More
Qëndrimi i PBDKSH në lidhje me koalicionet

Qëndrimi i PBDKSH në lidhje me koalicionet

Njoftime
Në rrugëtimin tonë politik thuajse tre vjeçar kemi vënë re se ka mungesë përfaqësimi, pushtetit nuk ndjehet mbi gjithë territorin e po ashtu edhe deficit demokratik. Ndoshta në Shqipëri është krijuar ideja se ka shumë parti politike. Mendoj se nuk është problem numri i tyre, por problem real është se ata nuk përfaqësojnë qytetarët. Pra kemi shumë parti e pak përfaqësim qytetarë. Kjo ndoshta ndodh për faktin se politika ekzistuese është e larguar nga qytetari dhe është kthyer burokratike e oligarkike. Shumica e partive politike nuk janë në kërkim të përfaqësimit qytetar dhe nuk e shikojnë pushteti si mjet për të realizuar misionin e përfaqësimit qytetar, por politikën e shikojnë, bëjnë dhe e aplikojnë vetëm në dinamikën e marrjes së pushtetit. Pushteti në vendet demokratik përkthehet zakonisht marrje përgjegjësie e…
Read More