Drejtesi Sociale
Drejtesi Sociale

PBDKSH

Partia Bashkimi Demokristian Shqiptar (PBDKSH) është themeluar në vitin 1995. PBDKSH përfaqëson filozofinë e vërtetë politike Demokristiane si model të ndërtimit të Shtetit të së Drejtës të bazuar mbi rregullat e mekanizmat e Demokracisë Funksionale në respekt të plotë me harmoninë fetare, ndarjen e shtetit nga besimi fetar.

PBDKSH bazohet në respektimin e elementëve lokale të shoqërisë si pasuri dhe diversitet për kontributin e shtetit nacional që nuk mund të mbijetoi mbi parimin e mbylljes, por duhet të zhvillohet përmes teorisë së integrimit të plotë të Shqipërisë në BE.

Shqipëria ka kontribute të rëndësishme në historinë e kontinentit Europian e nuk mund të qëndroi jashtë proceseve të rëndësishme transformuese politike dhe ekonomike që kanë për qëllim ruajtje e identiteteve të veçanta dhe bashkimin e tyre në një kantier të përbashkët që quhet Bashkimi Europian.

Kryetari PBDKSH është deputeti Eduart Ndocaj që rrjedh nga një familje demokristiane me kontribute të rëndësishme për Mirditën, Lezhën dhe Kombin.

PBDKSH nuk inspirohet dhe bazohet në kultinin e Unit, por ajo funksion mbi bazën e respektimit të demokracisë së brendshme si model dhe pasqyrë edhe për përgjegjësitë qeverisëse që do të ketë në të ardhmen.

PBDKSH në respektim të Kushtetutës së Republikës së Shqipërisë, zotohet për të përfaqësuar dhe mbrojtur shqiptarët kudo ku ndodhen dhe po ashtu është parimisht dakord me aspiratën e shqiptarëve për bashkim.

PBDKSH është e hapur për të gjithë qytetarët që duan të marrin pjesën në jetën politike, të kontribuojnë dhe të jenë protagoniste si në forumet drejtuese të Partisë, por edhe në proceset e vendimmarrjes në nivelet qeverisëse që ajo do të përfshihet !

Italiano- Il Partito Unione Democristiana Albanese (in albanese PBDKSH) è stato fondato nel 1995.

PBDKSH, rappresenta la filosofia politica democristiana e ha come modello lo Stato di Diritto basato sulle regole ed i meccanismi della Democrazia Funzionale nel pieno rispetto del principio di armonia fra religione e stato.

PBDKSH, si fonda sul radicamento locale delle comunità e sulla ricchezza data dalle differenze interne dell’Albania. Esse sono un elemento che non crea problemi dell’integrazione europea, anzi contribuisce allo sviluppo dello stato nazionale il quale non può sopravvivere, scegliendo la chiusura verso l’estero, ma si deve sviluppare secondo i valori fondamentali della Comunità Europea.

L’Albania ha dato contributi importanti nella storia del continente europeo e  oggi non deve restare fuori dagli importanti processi di trasformazione politica ed economica in atto. Però tale evoluzione deve tenere conto delle diverse identità nazionali e pur congiungendosi alla omogeneizzazione che ci ha portati in unico cantiere comune chiamato Unione Europea.

Il presidente del PBDKSH, deputato Eduart Ndocaj nasce da una tipica famiglia cattolica albanese. Lui ha dato contributi importanti per la comunità cattolica albanese, soprattutto nelle zone che sono il simbolo di questa comunità come la Regione di Mirdita, la città di Lezha e la Regione di Puka.

Il PBDKSH, in quanto partito politico è basato sul rispetto della democrazia interna che rispecchia il modello della democrazia al nazionale.  Il partito infatti agisce nel pieno rispetto della Costituzione Albanese e del Diritto Internazionale in vigore; esso agisce per rappresentare e tutelare gli albanesi ovunque siano a prescindere dall’identità  religiosa a cui appartengono.

PBDKSH è aperto a tutti i cittadini che vogliono partecipare alla politica attiva e passiva del paese, che vogliono dare contributi nei forum annuali ed anche nei processi decisionali di governance.

PBDKSH ha partecipato alle elezioni politiche del 25 Giugno 2017 con la sua lista plurinominale di 140 candidati su tutto il territorio albanese  esteso su 12 regioni.

PBDKSH ha concorso da solo con la sua lista plurinominale per contribuire a sanare la democrazia, offrendo nuove possibilità di partecipazione politica dei cittadini i quali devono essere al centro della vita politica del paese, non come semplici  spettatori ma come attori decisionali e protagonisti.

L’unione Democristiana Albanese ha  concorso da sola alle elezioni politiche con l’obiettivo di salvare la “causa democristiana albanese”. Tale obiettivo è una necessità non solo per la nostra comunità ma per tutta la società albanese.

Partia Bashkimi Demokristian Shqiptar

Anetaresohu
Gruaja Demokristiane
Rinia Demokristian

Lajme/Njoftime

Pro z. Klement Zguri dhe kundër kërkesës së PS-së
Pro z. Klement Zguri dhe kundër kërkesës së PS-së
November 14, 2017
Partia Socialiste, tashmë e tmerruar nga situata politike, duke parë në horizont zgjedhje të parakohshme, e frikësuar nga vota e shqiptarëve, ka vendosur të sulmojë institucionin e KQZ-së dh
Ndocaj/KE: tre pyetje pa pergjigje
Ndocaj/KE: tre pyetje pa pergjigje
November 2, 2017
Z. Ndocaj, Kryetari i PBDKSH (Partisë Bashkimi Demokristian Shqiptar), në tryezën e rrumbullakët e organizuar nga OSBE/ODIHR, Këshilli i Europës, KQZ dhe subjektet politike, në fjalën e
Ndocaj ne tryezen e Keshillit Europian per Reformen Zgjedhore
Ndocaj ne tryezen e Keshillit Europian per Reformen Zgjedhore
November 2, 2017
Ndocaj po merr pjese ne nje takim te organizuar nga Keshilli i Europes ne Tirane dhe KQZ. Te pranishem ne kete takim jane: - Z. Francois Friederich, Kreu i Divisionit per Assistence ...